söndag 25 december 2011

Kärleksmums!

Hello my dear friends!
Jag tänkte jag skulle visa er en kokbok jag fick i julklapp,
Kärleksmums 101 söta favoriter av Emma Hamberg & Anette Rosvall

En mycket trevlig liten bakbok!

Här får ni ett litet smakprov på Emma & Anettes goda recept:


Banancupcake med konjakfrosting!

cupcakes
3½ dl vetemjöl special
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
½ tsk bakpulver
125 g smör
2½ dl ljust muscovadosocker
1 dl kakao
2 ägg
1½ dl grovt hackad mörk choklad
1 mosad banan
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
½ dl kesella

Upp med ugnen på 200'c! Rör samman mjöl, bikarbonat, salt, bakpulver, och så siktar du dem stiligt genom en sil ner i en annan bunke. Klart så långt! Nu ska du vispa rumsvarmt smör och socker så där vitt och lite puffigt, taelvispen direkt, du kommer bli galen om du ska handvispa. Ner med kakaon också, vispa lite till. Nu ska äggen få vara med också, ett i taget, vispa lite mellan varje äggnedsläpp. Nu kan lika gärna allt annat få vara med också, kör på bara, hela rasket, men sluta vispa nu, rör bara lite lagom så där, inte mer än absolut nödvändigt. Nu klickar du ner smeten (ja, smaka lite först, den är galet god) i muffinsformar, inte hela vägen upp, men nästan. Har du en muffinsplåt tycker vi du ska använda den. Gillar du cupcakes och muffins men inte äger en muffinsplåt, tycker vi du ska investera en sån. In i ugnen 20 minuter. Låt svalna innan du spritsar på din konjaksfrosting.

Frosting
1 dl smör
2 tsk vaniljpulver
½ dl kakao
5 dl florsocker
1-2 msk konjak
½ dl mjölk

Vispa smöret riktigt fluffigt och lätt, sen i med alla andra grejor utom mjölken, vispa, vispa. Nu kan mjölken också få hoppa i, vispa lite till, smaka av. Kankse är den för tunn? I med mer florsocker! Spritsa sedan cremen över dina muffins och dekorera med cocos och färsk eller torkad banan.

hoppas det smakar

XOXO
Molly


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar